Natuursteen impregneren

laat uw natuursteen impregneren, zo wordt het onderhoud weer gemakkelijk Uw natuursteen krijgt van ons een extra beschermlaag, dat is wel zo praktisch!

Uw natuursteen impregneren

natuursteen coaten

Uw natuursteen is kwetsbaar voor vuil en vloeistoffen. Door uw vloer te impregneren met een impregneermiddel helpen we het indringen van vuil en vocht te voorkomen.

In de praktijk betekent dit dat vuil niet gemakkelijk diep in het natuursteen kan trekken. Het wordt dus eenvoudiger om vlekken en vuil te verwijderen.

Een impregneermiddel werkt van binnenuit

Natuursteen impregneren is het beschermen van een natuurstenen oppervlak van binnenuit. Hiervoor wordt de toplaag van de steen met een vloeibare beschermlaag ingewassen.

Vervolgens trekt deze laag in de steen. Het is dus een extra laag die zich onder het oppervlak bevindt en zo het intrekken van vuil en vetten bemoeilijkt.

"Slijtage, kokendhete vloeistoffen of oplosmiddelen kunnen deze laag aantasten.Een impregneerlaag heeft na verloop van tijd onderhoud nodig."

Extra bescherming voor dagelijks gebruik

Een impregneermiddel is een goede eerste linie tegen vuil en vlekken,het is echter geen ondoordringbaar harnas.  Een impregneermiddel verandert de bestanddelen van uw natuursteen niet, zo blijft bijvoorbeeld marmer door de in de natuursteen aanwezige kalk ook met een impregneermiddel nog gevoelig voor zuren.

Verschillende impregneermiddelen voor gladde of ruwe natuursteen

Een gladde vloer is uiteraard minder poreus dan een ruwe, dus gebruiken we ook verschillende producten. Zo stemmen we iedere behandeling af op uw natuursteen en zorgen we voor de beste resultaten.