Natuursteen polijsten

Door uw natuursteen te polijsten maken we uw vloer weer stralend en mooi

Door natuursteen te polijsten worden de glans en het algehele uiterlijk weer in ere hersteld.

De glans herstellen

Door kleine onregelmatigheden van bijvoorbeeld krasjes in het natuursteen te polijsten en zo te verwijderen of sterk te verminderen, wordt de weerspiegeling van het oppervlak minder onderbroken en wordt er een egalere glans verkregen. De polijstmethode bepaalt uiteindelijk of het natuursteen mat, gezoet of sterk glanzend wordt.

De glans veranderen

Heeft u een gezoet glanzende natuursteen en wilt u deze glanzender maken? Of andersom, heeft u nu een glanzende vloer maar mag deze wat minder fel glanzen? Dan kunnen wij u zeker helpen. Met onze polijsttechnieken kunnen we uw vloer in verschillende glansvarianten opleveren.

Technieken om natuursteen te polijsten

Nadat het oppervlak professioneel gereinigd is, polijsten we het natuursteen. Daarvoor zijn verschillende methodes mogelijk. Soms worden onderstaande methodes ook gecombineerd toegepast om een maximaal resultaat te verkrijgen

  • Polijsten met een polijstpoeder Dit is een methode waarbij marmer d.m.v. een met water geactiveerd remineraliseerpoeder wordt gepolijst.
  • Polijsten met diamant-gebonden pads Met water en deze speciale polijstschijven wordt het natuursteen heel licht opgeschuurd.
  • Polijsten met een kristalliseer-vloeistof
    Een oplossing van zure en voedende vloeistoffen wordt op de vloer gespoten en vervolgens opgepoetst.
  • Polijsten met slijpsegmenten
    Dit is een onderdeel van het grof slijpen van een vloer, en deze methode is dan ook tijdrovend en kostbaar. Het grof slijpen van een vloer is alleen nodig als er een structureel probleem is met de hoogteverschillen tussen de tegels onderling.

De soort natuursteen, uw wensen en de staat van het natuursteen bepalen de te gebruiken methode voor de behandeling van het natuursteen.

natuursteen polijsten