Hardsteen polijsten Utrecht

Werkgebied Regio Utrecht

Hardsteen laten polijsten zodat het er weer als nieuw uit ziet

Belgisch hardsteen is een zachte, kalkhoudende natuursteensoort.Wie bijvoorbeeld een aanrecht of vloer heeft van dit materiaal ontdekt na enkele maanden van gebruik al witte vlekken, krassen en doffe plekken in het oppervlak.Met een polijstbehandeling is ziet uw hardsteen er in no time weer prachtig uit.

Belgisch Hardsteen is gevoelig voor zuren en krassen

Door de in de steen aanwezige kalk is hardsteen zowel zacht als vlekgevoelig. Vaak wordt er met een zuur (sap of schoonmaakmiddel) gemorst of worden door gebruik krassen in het materiaal gemaakt. Omdat dit materiaal donker is wanneer het is gepolijst en lichtgrijs of wit als het beschadigd is ziet al snel duidelijk de contrasten tussen nieuw en gebruikt.Het is niet mogelijk uw steen ongevoelig te maken voor zuren maar met de juiste behandeling kan het onderhoud zeker worden vergemakkelijkt.Door Belgisch Hardsteen te schuren en of polijsten worden de beschadigingen weggewerkt en het aanzien van het aanrecht of de vloer hersteld. Een impregneermiddel helpt de steen te beschermen tegen vuil en vetten van binnenuit.

Snel herstel van uw hardsteen

Wij bieden u een gemakkelijke oplossing op locatie. We schuren en polijsten met water dus er is slechts minimale overlast van stof. Ook brengen we een impregneermiddel aan dat uw hardsteen van binnenuit helpt beschermen tegen vuil en vet en deze ook vol en donker van tint maakt. Door onze behandeling ziet uw hardsteen er weer als nieuw uit.