marmer kristalliseren

Wanneer uw marmer door slijtage dof of mat is geworden kan deze in ere worden hersteld door het marmer te kristalliseren. Wij kunnen u helpen bepalen of kristalliseren voor uw vloer ook de oplossing is.

Wat is kristalliseren?

Hiermee bedoelen we het boenen en licht polijsten met behulp van een reminiraliseer vloeistof.

Kristalliseren is van toepassing op:

Marmer zoals:

  • Carrara,
  • Blauwsteen,
  • Laperto,
  • Bottichino
  • Kalkstenen
  • Travertin

De procedure:

Kristalliseren is een procedure waarbij met een remineraliseer vloeistof de aanwezige mineralen in uw marmer als het ware worden geactiveerd.Het kristalliseermiddel wordt op het marmer gesprayd en licht gepolijst. Hierdoor wordt de oude aangetaste toplaag vernieuwd. Dit proces vindt op microscopisch niveau plaats. Er wordt dus geen (waarneembaar) gedeelte van de toplaag afgeschuurd.

Het resultaat:

Het resultaat van deze behandeling is een glanzende vloer waarvan de meeste slijtage niet meer zichtbaar is. Dit komt omdat deze slijtage ofwel door het kristalliseren uit het marmer is gepolijst ofwel nog slechts zeer oppervlakkig aanwezig is.

Let op.
Wanneer er in de vloertegels structuren aanwezig zijn, zoals dit kenmerkend is voor bijvoorbeeld een Laperto of Bottichino dan worden mogelijk deze structuren door de behandeling geaccentueerd. In sommige gevallen is het dan beter om te kiezen voor het polijsten middels diamantgebonden pads. Wij zullen u hierover natuurlijk graag informeren.

Samenvatting:

Kristalliseren is een behandeling die voornamelijk de glans hersteld. Doorgaans wordt deze toegepast marmeren en op krisstallijne natuursteensoorten. Het kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld cementsluier weg te polijsten. 

De volgende onderwerpen uit het naslagwerk zijn mogelijk ook relevant
Marmer schoonmaken
Marmer polijsten
Marmer zoeten
Marmer kristalliseren
Marmer reinigingsmiddel

natuursteenonderhoud