Natuursteen beschermen

De wens van veel klanten maar helaas niet als een harnas te realiseren. Bescherming in de vorm van coaten of impregneren helpt maar vraagt ook bij een correcte toepassing verstandig onderhoud.

Natuursteen beschermen

Natuursteen beschermen wij door het te impregneren of te coaten. Zo blijft het langer mooi. Of het materiaal nu zacht is of juist hard, het kan heel verstandig zijn om het natuursteen te impregneren of te coaten om de levensduur en het onderhoudsgemak te vergroten. Doorgaans is het zo dat materiaal dat glad/gepolijst is wordt geïmpregneerd en de ruwe natuursteensoorten zoals leisteen met een coating en was worden beschermd.

Coaten van natuursteen

Bij een coating is altijd sprake van een kleurverdiepende werking, en vaak ook van een meer glanzende uitstraling van het natuursteen. Voor een goede indruk is het altijd mogelijk hiervoor een proefstuk op te zetten. De voorkeur gaat uit naar een losse tegel of een tegel uit het directe zicht. Coating is een zeer moeilijk doordringbare laag die u kunt onderhouden met het dweilen.

Impregneren van natuursteen

Bij een impregneermiddel is het directe effect veel minder goed waarneembaar. Soms is er sprake van een matig kleurverdiepende werking.

U kunt het echter wel merken, wanneer er druppels op uw geïmpregneerde natuursteen vallen zullen deze veelal als kwik parelen.

Wel is het zo dat een impregneermiddel geen harnas is. Een impregneermiddel vergemakkelijkt het onderhoud en vertraagd en bemoeilijkt het intrekken van vuil en andere stoffen.

De volgende onderwerpen uit het naslagwerk zijn mogelijk ook relevant
Reinigen natuursteen
Glans herstellen natuursteen
Cementsluier verwijderen
Natuursteen beschermen
Natuursteen impregneren
Natuursteen coaten
Natuursteen behandelen
natuursteen renovatie
natuursteenonderhoud