Marmer Polijsten Utrecht

Werkgebied Regio Utrecht

Marmer polijsten is dé oplossing bij slijtage en andere schade

Uw marmeren vloer of aanrecht zal na verloop van tijd sporen van slijtage of andere beschadigingen oplopen. Dit komt omdat marmer een zacht materiaal is, het krast gemakkelijk en is gevoelig voor zuren. Gelukkig is het juist door deze eigenschappen dat marmer altijd weer op te knappen is.

Slijtage uit zich in een doffe "loop"

Vooral in de vloeren in de keuken, gang en voor de bank zien we na verloop van tijd de sporen van slijtage. Als u goed kijkt kunt u in het marmer de vele krasjes zien die de glans onderbreken.Door het marmer te polijsten worden de vele krassen minder of zelfs totaal uit de steen verwijderd waardoor de glans wordt hersteld. Deze doffe loop wordt overigens veelal veroorzaakt door zand.Zand krast op het marmer wanneer u er overheen loopt. Door uw vloer goed zandvrij te houden kan een polijstbehandeling doorgaans vele jaren worden uitgesteld. Een goede schoonloopmat en dagelijks even zand vrijmaken met een stofzuiger of vloerwisser zal de frequentie van het professioneel onderhoud drastisch doen afnemen.

Zuur beschadigd marmer

In marmer zit kalk, wanneer het met een zuur in aanraking komt etst het in op het materiaal en wordt de glans onderbroken. In sommige gevallen, waarbij er met bijvoorbeeld met een anti-kalk middel is gemorst, is de etsing erg diep en goed voelbaar. Ook deze plekken zijn met behulp van een polijstbehandeling weg te werken. In extreme gevallen moet de plek ook worden geschuurd om een diepe beschadiging helemaal uit het materiaal te kunnen krijgen.

Uw marmer ziet er weer geweldig uit als deze is gepolijst!

Een goede polijstbehandeling geeft uw vloer of aanrecht weer een prachtige uitstraling.En in de meeste gevallen hoeft er niet geslepen te worden.De overlast is minimaal en het resultaat is geweldig.